КАРАКТЕРИСТИКИ Спецификации ПОДДРШКА ФОТО ГАЛЕРИЈА
Дисплај
 • Големина на екран 55
 • Резолуција 3840x2160
 • Тип на панел OLED
 • Широк спектар на бои Да
Видео
 • Wide Color Gamut Да
 • MEMC Да
 • Super Resolution Да
 • Micro Dimming Да
 • Хибридна лог гама (HLG) Да
 • HDR Да
 • Dolby vвизија HDR Да
 • Зголемување на резолуција UHD Да
 • Модалитет на слики Dynamic, Game,Sports, Cinema, Natural, User
Конекции
 • Влез на антената Да
 • HDMI 3x HDMI ver2.1
 • USB 2 USB
 • Scart Не
 • VGA (PC in - D-Sub15) Не
 • CI+ Да
 • Компонента (YPbPr) во Не
 • Композитен видео / аудио Не
 • Дигитален аудио излез OPTIC OUT
 • Етхернет Да
 • Слушалки надвор Да
Звук
 • Dolby Atmos Да
 • DTS Virtual :X Да
 • Dual Audio Да
 • Аудио излезна моќност (RMS) 2x12W RMS(%10 THD)
 • Dolby аудио Да
 • DTS декодер DTS HD
 • Внатрешен сабвуфер Да
 • Еквилајзер 5 band
 • Тип на звук Да
Моќност / енергија
 • Светлост% 72%
 • Олово (mg) 0
 • Жива (mg) 0
 • 12V ТВ (мобилна телевизија) Не
 • Потрошувачка на енергија во режим на подготвеност 0,5W
Главни карактеристики
 • 100Hz Да
 • Smart TV Да
 • Тип на процесор Да
 • TV-DVD комби Не
карактеристики на Smart TV
 • Prime Video Да
 • Google Play Store Да
 • Google Play Movies Да
 • Internal Wifi Да
 • Works with Ok Google Да
 • Built in Chromecast Не
 • Ok Google Да
 • Огледало на екранот (Miracast) Да
 • Амазон работи со Аlexa Да
 • AVS Да
 • HBBTV HbbTV
 • Веб прелистувач Да
 • Netflix Да
 • Netflix 4K Да
 • Youtube Да
 • Youtube 4K Да
 • Bluetooth Да
Инструменти
 • Далечински управувач Да
 • Батерија за далинчински управувач Да
 • Small Remote Control Не
 • Quick Start Guide Да
Тјунер/Емитување
 • Dual Tuner Не
 • Автоматско пребарување Да
 • Капацитет за складирање на програмата (аналоген) 200
 • Кап. на складирање на прог. (дигитален S / S2) 10000
 • Кап. за складирање на прог. (дигитален T / T2 / C) 800
 • Електронски програмски водич (EPG) Да
 • Тип на приемник DVB-T2/C/S2
 • UHD од сателит Да
 • HEVC (H.265) декодер Да
Особини
 • Медиа плеер Да
 • USB снимање (PVR подготвено) Да
 • USB-поддржани датотеки .mpg, .mpeg, .dat, .mkv, .mp4, .mov, .3gp, .avi, .mp3, .wma, .aac, .m4a, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .bmp
 • Листа на канали со USB клонирање Да
 • HDMI ARC Да
 • HDMI CEC Да
 • MHL преку HDMI (Мобилен HD линк) Не
 • Основен хотелски режим Да
 • Јазици на менито English, German, French, Danish, Finnish, Norwegia, Spanish, Italian
Механика
 • VESA (ѕидно монтирање) шxв (ширина x висина) M6 200X200
 • Stand Type Metal mid stand
Dolby Vision HDR

Револуција во визијата. Со неверојатна осветленост, контраст и боја, JVC телевизорите оживуваат забава пред вашите очи. Со целосно искористување на максималниот потенцијал на новата технологија за проекција на кино, Dolby Vision дава резултат на префинета, живописна слика што ќе ве натера да заборавите дека гледате на екран.

Dolby Atmos

Потрошувачот може да го доживее Dolby Atmos во кино и да го добие истото искуство со Dolby Atmos во домот како ниедно друго звучно решение.

4K HDR Immersive

4K HDR Immersive Logo обезбедува гаранција за потрошувачите дека нивото на квалитетот на сликата што го вети оваа технологија ќе биде ефективно испорачано и репродуцирано на JVC телевизорите.

MEMC

Алгоритам за надминување на замаглувањето на движењето и ефектот на движење при движење на објекти. Технологијата MEMC открива шеми на движење на предметите и применува интерполација помеѓу пиксели, обезбедувајќи многу поспорно видео искуство.

OLED

Дизајниран да се донесе на живот-како боја vibrancy, детал, и дефиницијата за да дури и најтемните сцени, на OLED Телевизори нудат во близина на бесконечна контраст размер, се вртат само-emissive пиксели сите на патот надвор за да се прикаже вистински, инкџет црнците.

Wifi

Prime Video

Works with Ok Google

Можете да ги контролирате вашите JVC Smart телевизори со вградени софтверски уреди на „Помошникот на Google“

HDR10

Високиот динамички опсег овозможува видео и слики со многу поголема осветленост, контраст и подобра точност на боите од она што беше можно во минатото.

Micro Dimming

Алгоритам за подобар контраст и живописен квалитет на сликата. Ова е обезбедено со длабока анализа на секој пиксел, реализација на темни и светли региони и примена на посебно задно осветлување.

Super Resolution

Алгоритам за решавање на артефактите од FHD во UHD или HD до UHD за зголемување на резолуцијата.

Works With Alexa

Контролирајте го вашиот телевизор со уредите Alexa; можете да ги промените каналите, да ја зголемите јачината на звукот или дури да се префрлите на надворешни уреди, само со вашиот глас

Youtube

Најновите и најголемите музички видеа, трендови и канали се тука. Можете исто така да го синхронизирате вашиот мобилен уред со апликацијата и да уживате во содржината.

Netflix

JVC Smart Center ви овозможува да гледате илјадници филмови и ТВ емисии во секое време и колку сакате преку услугата Netflix. Ја претвора вашата дневна соба во кино или ТВ студио!

Bluetooth

Со функцијата Bluetooth на JVC Smart Center, можете да поврзете додатоци како што се слушалки, звучни системи преку Bluetooth.

Eco Design and Energy Labelling