LT-55VO9100

OLED
  • OLED 100Hz
  • Ultra HD 4K
  • 3 HDMI, 2 USB
  • Game Mode (ALLM Feature)
  • Dolby Atmos & Dolby Vision HDR
Долби визија HDR
Долби визија HDR

Револуција во визијата. Со неверојатна осветленост, контраст и боја, JVC телевизорите оживуваат забава пред вашите очи. Со целосно искористување на максималниот потенцијал на новата технологија за проекција на кино, Dolby Vision дава резултат на префинета, живописна слика што ќе ве натера да заборавите дека гледате на екран.

MEMC
MEMC

Алгоритам за надминување на замаглувањето на движењето и ефектот на движење при движење на објекти. Технологијата MEMC открива шеми на движење на предметите и применува интерполација помеѓу пиксели, обезбедувајќи многу поспорно видео искуство.

4K HDR Immersive
4K HDR Immersive

4K HDR Immersive Logo обезбедува гаранција за потрошувачите дека нивото на квалитетот на сликата што го вети оваа технологија ќе биде ефективно испорачано и репродуцирано на JVC телевизорите.

Dolby Atmos
Dolby Atmos

Потрошувачот може да го доживее Dolby Atmos во кино и да го добие истото искуство со Dolby Atmos во домот како ниедно друго звучно решение.

OLED
OLED

Designed to bring life-like colour vibrancy, detail, and definition to even the darkest scenes, the OLED TVs offer a near infinite contrast ratio, turning their self-emissive pixels all the way off to display true, inkjet blacks.

Bluetooth
Netflix
Youtube
Работи со Амазон Алекс
Super Resolution
Micro Dimming
HDR10
Works with Ok Google
Prime Video
Wifi
Дисплај
Големина на екран
55
Резолуција
3840x2160
Тип на панел
OLED
Широк спектар на бои
Да
Главни карактеристики
Smart TV
Да
Тип на процесор
Да
TV-DVD комби
Не
100Hz
Да
Видео
HDR
Да
Dolby vвизија HDR
Да
Зголемување на резолуција UHD
Да
Модалитет на слики
Dynamic, Game,Sports, Cinema, Natural, User
Хибридна лог гама (HLG)
Да
Wide Color Gamut
Да
MEMC
Да
Super Resolution
Да
Micro Dimming
Да
Тјунер/Емитување
Тип на приемник
DVB-T2/C/S2
UHD од сателит
Да
HEVC (H.265) декодер
Да
Електронски програмски водич (EPG)
Да
Автоматско пребарување
Да
Капацитет за складирање на програмата (аналоген)
200
Кап. на складирање на прог. (дигитален S / S2)
10000
Кап. за складирање на прог. (дигитален T / T2 / C)
800
Dual Tuner
Не
Конекции
Влез на антената
Да
HDMI
3x HDMI ver2.1
USB
2 USB
Scart
Не
VGA (PC in - D-Sub15)
Не
CI+
Да
Компонента (YPbPr) во
Не
Композитен видео / аудио
Не
Дигитален аудио излез
OPTIC OUT
Етхернет
Да
Слушалки надвор
Да
Звук
Аудио излезна моќност (RMS)
2x12W RMS(%10 THD)
Dolby аудио
Да
DTS декодер
DTS HD
Внатрешен сабвуфер
Да
Еквилајзер
5 band
Тип на звук
Да
Dolby Atmos
Да
DTS Virtual :X
Да
Dual Audio
Да
карактеристики на Smart TV
Built in Chromecast
Не
Works with Ok Google
Да
Ok Google
Да
Internal Wifi
Да
Google Play Movies
Да
Google Play Store
Да
Prime Video
Да
HBBTV
HbbTV
Огледало на екранот (Miracast)
Да
Амазон работи со Аlexa
Да
AVS
Да
Bluetooth
Да
Youtube 4K
Да
Youtube
Да
Netflix 4K
Да
Netflix
Да
Веб прелистувач
Да
Особини
Медиа плеер
Да
USB снимање (PVR подготвено)
Да
USB-поддржани датотеки
.mpg, .mpeg, .dat, .mkv, .mp4, .mov, .3gp, .avi, .mp3, .wma, .aac, .m4a, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .bmp
Листа на канали со USB клонирање
Да
HDMI ARC
Да
HDMI CEC
Да
MHL преку HDMI (Мобилен HD линк)
Не
Основен хотелски режим
Да
Јазици на менито
English, German, French, Danish, Finnish, Norwegia, Spanish, Italian
Моќност / енергија
Потрошувачка на енергија во режим на подготвеност
0,5W
Светлост%
72%
Олово (mg)
Жива (mg)
12V ТВ (мобилна телевизија)
Не
Механика
VESA (ѕидно монтирање) шxв (ширина x висина) (mmxmm)
M6 200X200
Stand Type
Metal mid stand
Инструменти
Далечински управувач
Да
Батерија за далинчински управувач
Да
Small Remote Control
Не
Quick Start Guide
Да
Каде да купам
Најдете продавница
Нашите локации